skip to Main Content
Elisa 040 7405 889 | Katja 040 833 3745 [email protected]

Verkkokurssit

Hajutyöskentelykurssit verkossa

Verkkokurssille on helppo osallistua: pääset käyttämään kurssimateriaalia siellä missä haluat ja silloin kuin haluat. Monelle koiralle hajuharrastuksen aloittaminen tutussa kotiympäristössä on erittäin hyvä vaihtoehto.

Verkkokurssit mahdollistavat osallistumisesi koulutuksiimme sijainnistasi riippumatta! Jos asut kaukana toimialueeltamme tai sinun on hankala osallistua aikatauluun sidottuun kurssiin esimerkiksi työn tai liikkumisjärjestelyjen vuoksi, verkkokurssi on erinomainen vaihtoehto.

Verkkokurssi voi olla hyvä vaihtoehto myös koiran kannalta. Harjoittelun aloittaminen kotona sopii koiralle, jonka on vaikea keskittyä uudessa paikassa tai rauhoittua odottamaan omaa vuoroaan. Uutta ympäristöä tai vieraita ihmisiä jännittävälle koiralle verkkokurssin harjoitteilla päästään usein tutussa kotiympäristössä alkuun sujuvammin kuin koirakoulun tiloissa. Jos taas sinua itseäsi jännittää täysin uuden asian harjoittelu ryhmän seuratessa, saat verkkokurssin ohjeiden avulla harjoiteltua rauhassa kotona.

Lähiopetuksen tavoin verkkokursseillamme limittyvät teoriaopetus ja käytännön harjoitukset. Kaikilla verkkokursseillamme esittelemme harjoitukset videoilla, joilla näet myös erilaisten koirien suorituksia. Ohjeet harjoituksiin saat videoiden ja tekstien muodossa. Kurssin aiheeseen liittyvää teoriaa käsitellään eri kursseilla niin videoiden, tekstin kuin podcastien muodossa. Täydennämme kurssimateriaaleja jatkuvasti erityisesti usein kysyttyjen kysymysten pohjalta.

 

Tyytyväinen nenätyöläinen

Tyytyväinen nenätyöläinen – hajuerottelun perusteet -kurssilla opetellaan perusasiat hajuerottelusta koulutusmenetelmänä. Kurssille on helppo osallistua: mitään ennakkotaitoja ei tarvita, ja voit harjoitella kotona tai muussa rauhallisessa ympäristössä.

Hajuerottelu voi olla hauska harrastus, mutta sitä voidaan myös hyödyntää monissa erilaissa etsintätehtävissä, kuten sienestyksessä ja jäljestyksessä.

Tällä kurssilla harjoittelet itse valitsemallasi hajulla, esimerkiksi kaneli tai jokin muu mauste, kahvi, tee tai vaikkapa raha.

Kurssi sopii myös noseworkin alkeiden opettamiseen. Tämän tekniikan oppiminen avaa sinulle ja koirallesi monia uusia mahdollisuuksia!

Halutessasi voit lähettää harjoitusvideoitasi kouluttajalle ja saada niistä kommentteja sähköpostitse. Kurssilaisten käytössä on myös suljettu Facebook-ryhmä.

Kurssi on toteutettu yhteistyössä eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjolan kanssa, ja siihen kuuluu myös runsaasti materiaalia hajutyöskentelyyn liittyvistä tärkeistä tukitaidoista. Kurssin kesto on 7 viikkoa ja siihen kuuluu viisi laajaa materiaalipakettia.

Tutustu kurssiin

Nenätyöläisen etsintäkurssi

Nenätyöläisen etsintäkurssilla siirrytään hajuerotteluradalta etsintätehtäviin! Kurssi sopii kaikille, jotka jo osaavat hajuerottelun alkeet eli koira tunnistaa jonkin sille opetetun hajun.

Kurssi on kattava paketti koiralähtöiseen etsintäharrastukseen, olipa etsittävä haju mikä tahansa. Kurssin sisältö ei rajoitu pelkästään tekniikkaan, vaan mukana on kokemuksen kautta opittuja pohdiskeluja esimerkiksi ilmaisun ongelmista, valeimaisuista sekä luotettavuudesta ja motivaatiosta.

Tällä kurssilla etsintätyöskentely opetetaan vaiheittain koiran itsenäistä työskentelyä ja järjestelmällistä etsintää vahvistaen. Etsintäharjoitusten rinnalle rakennetaan palautumista ja tarpeellisia tukitaitoja, jotka varmistavat koiran suoriutumisen tehtävistä erilaisissa tilanteissa. Koira on hajutyöskentelyn ammattilainen, mutta etsintään vaikuttavat silti hyvin monenlaiset asiat!

Halutessasi voit lähettää harjoitusvideoitasi kouluttajalle ja saada niistä kommentteja sähköpostitse. Kurssilaisten käytössä on myös suljettu Facebook-ryhmä.

Kurssi on toteutettu yhteistyössä eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjolan kanssa. Kurssin kesto on 12 viikkoa ja siihen kuuluu kuusi materiaalipakettia.

Tutustu kurssiin

Monipuolisuutta nosework-harjoitteluun 

Monipuolisuutta nosework-harjoitteluun on kurssi, jossa harjoitellaan hajun etsintää erilaisista näkökulmista. Monipuolisen harjoittelun päämääränä on koirakko, joka pystyy suoriutumaan erilaisissa tilanteissa ja erilaista häiriöistä huolimatta. Harjoittelun monipuolisuudella tavoitellaan siis sitä, että koira tunnistaa kyseessä olevan sama tehtävä siitä huolimatta, että asetelma tai olosuhteet vaihtelevat. Kurssi tarjoaa monipuolisia täsmäharjoituksia koiran etsintätyöskentelyn kehittämiseen.

Mitä moninaisemmissa paikoissa aikoo nosework-koiransa kanssa haistella, sitä isompi valtti on monipuolisuus myös harjoittelussa! Erityisen tärkeää monipuolinen nosework-harjoittelu on silloin, jos haluaa myös osallistua kilpailuihin.

Ennen kurssin harjoituksia koiran tulee tunnistaa jokin nosework-hajuista sekä osata etsintätyöskentelyn alkeet.

Kurssiin kuuluu 19 harjoitusvideota eri aiheista. Harjoiteltavat kokonaisuudet ovat:

  •       Yläpiilot– Motivaatio etsinnässä
  •       Ajoneuvoetsintä
  •       Syvät piilot
  •       Tarkkuus
  •       Laatikko-/rataetsintä

Voit aloittaa kurssin koska tahansa ja edetä harjoituksissa omassa tahdissasi. Kurssin materiaali jää käyttöösi pysyvästi, ja sitä täydennetään säännöllisesti.

Tutustu kurssiin

 

Sienikoiran verkkokurssi

Sienikoiran verkkokurssi on täsmäkurssi hajutyöskentelyyn silloin, kun omistaja haluaa opettaa koiransa etsimään yhden tai useampia ruokasieniä. Kurssilla koira opetetaan hajuerottelun avulla tunnistamaan, etsimään ja ilmaisemaan jonkin sienen haju. Kaikki kurssimateriaalin esimerkit ja harjoitukset on suunniteltu sienikoiran koulutuksen näkökulmasta, jotta omistaja voisi välttää koulutuksen suurimmat sudenkuopat. 

Sienikoiran kouluttaminen aloitetaan valitsemalla yksi sieni, jonka haju koiralle opetetaan ensimmäiseksi. Sienikoiran verkkokurssilla koira opetetaan etsimään ja ilmaisemaan ohjaajan valitsema sieni, esim. kantarelli, herkkutatti tai vaikkapa tryffeli. Kun koira on oppinut yhden sienilajin etsimiseen, on uusien sienten opettaminen paljon helpompaa ja nopeampaa.

Voit aloittaa kurssin koska tahansa ja edetä harjoituksissa omassa tahdissasi. Kurssin materiaali jää käyttöösi pysyvästi – myös uusien harjoitusten päivitykset ja täydennykset.

Tällä kurssilla opit
– Miten opetat koiralle, että sieni on merkityksellinen
– Miten opetat koiran valitsemaan sienen hajun muiden metsän hajujen joukosta
– Miten opetat koiran ilmaisemaan löytämänsä sienet syömisen tai tuhoamisen sijasta
– Miten varmistat, että koira löytää metsästä muutkin sienet kuin ne, jotka sinä ole piilottanut
– Miten opetat koiran etsimään sieniä kiinnostavassa ympäristössä, metsässä

Tutustu kurssiin

Alkavat nettikurssit

Tyytyväinen nenätyöläinen -kurssi ostetaan Eläinkoulutus.fi-sivustolta:

Nenätyöläisen etsintäkurssi -kurssi ostetaan Eläinkoulutus.fi-sivustolta:

Monipuolisuutta nosework-harjoitteluun ostetaan Verkkokurssille.fi-sivustolta:

 

 

Katso myös muut järjestämämme verkkokurssit ja luennot:

Close search
Ostoskori
Back To Top