skip to Main Content
050 4422 933 info@vainuvoima.fi

Hajukoiraohjaaja

Hajuerottelu
Hajuerottelu

Hajutyöskententelykoiraa voidaan hyödyntää monissa erilaisissa etsintätehtävissä.

Vainuvoima järjestää seitsemän kuukautta kestävän hajukoiraohjaajakoulutuksen. Kurssin tavoitteena on kouluttaa koiranohjaajalle hajuerottelu erikoisetsintäkoiran koulutusmenetelmänä ja työvälineenä. Kurssi antaa valmiudet koiran käyttämiseen ammatillisessa hajutyöskentelyssä.

Hajutyöskententelykoiraa voidaan hyödyntää monissa erilaisissa etsintätehtävissä, kuten ludekoirana ja luontokartoituskoirana.
Kurssilla jokainen koiranohjaaja valitsee ja hankkii itse omat harjoitushajunsa. Etsittävä haju voi olla jokin työhaju tai harjoitushaju, jolla koiranohjaaja harjoittelee hajuerottelun koulutusta ja koira hajuerottelua.

Hajutyöskentelyn lisäksi kurssiin kuuluu työkoiran hyvinvointia ja työkyvyn ylläpitoa käsittelevä osuus, joka toteutetaan yhteistyössä eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjolan kanssa: Eläinkoulutusblogi

Hajukoiraohjaaja

Kurssilla harjoitellaan yksi koira kerrallaan. Koulutus perustuu operanttiin ehdollistamiseen ja positiiviseen vahvistamiseen.

Koulutus sisältää seitsemän kaksipäiväistä lähijaksoa sekä etäopetusta lähipäivien välillä. Etäpäivinä kurssilaiset harjoittelevat itsenäisesti, videoivat treenejä ja saavat kouluttajilta apua harjoituksiinsa videoidensa avulla.

Kurssilla keskitytään vain koiran hajutyöskentelykoulutukseen. Muu ammatillinen osaaminen työtehtäväänsä koiranohjaajan tulee hankkia muualta.

Alkavat hajukoiraohjaajakurssit

Seuraava kurssi alkaa Turussa syksyllä 2019. Kysy lisää tai kerää ryhmä omaan koulutukseen!

Katso kaikki kurssit kaupassa

Close search

Ostoskori

Back To Top