skip to Main Content

Hajukoiraohjaaja

Hajuerottelu
Hajuerottelu

Hajutyöskententelykoiraa voidaan hyödyntää monissa erilaisissa etsintätehtävissä.

Vainuvoima järjestää kymmenen kuukautta kestävän hajukoiraohjaajakoulutuksen. Kurssin tavoitteena on kouluttaa koiranohjaajalle hajuerottelu erikoisetsintäkoiran koulutusmenetelmänä ja työvälineenä. Kurssi antaa valmiudet koiran käyttämiseen ammatillisessa hajutyöskentelyssä.

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, joille on työssään hyötyä koirasta, esim maatilan kiimakoira, torjuntafirman ludekoira tai biologin luontokartoituskoira

Kurssilla jokainen koiranohjaaja valitsee ja hankkii itse omat harjoitushajunsa. Etsittävä haju voi olla työhaju tai harjoitushaju, jolla koiranohjaaja harjoittelee hajuerottelun koulutusta ja koira hajuerottelua.

Hajutyöskentelyn lisäksi kurssiin kuuluu työkoiran hyvinvointia ja työkyvyn ylläpitoa käsittelevä osuus, joka toteutetaan yhteistyössä eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjolan kanssa: Eläinkoulutusblogi

Pääsyvaatimukset

 • rohkea ja helposti motivoitavissa oleva koira
 • mahdollisuus treenata aktiivisesti myös lähijaksojen välillä
 • mahdollisuus videoida omia harjoituksia

Kurssin sisältö

 • oppimisteoriat
 • hajuerottelu ja purkkiratatyöskentely
 • luotettavan ilmaisun rakentaminen
 • treenisuunnitelman tekeminen
 • koulutuspäiväkirjan pitäminen
 • hajun teoria
 • etsintätekniikka
 • työkoiran hyvinvointi

 Koulutus sisältää yhdeksän kaksipäiväistä lähijaksoa sekä etäopetusta lähipäivien välillä. Etäpäivinä kurssilaiset harjoittelevat itsenäisesti, videoivat treenejä ja saavat kouluttajilta apua harjoituksiinsa videoidensa avulla.

Lähipäivät pidetään Turun seudulla to-pe klo 9-16:

27.-28.2. 2020
12.-13.3. 2020
16.-17.4. 2020
14.-15.5.2 2020
25-26.6. 2020
6.-7.8. 2020
3.-4.9. 2020
1.-2.10.2020
5.-6.11.2020
+ loppukoe kurssin päätyttyä

Haku

Lähetä vapaamuotoinen hakemus [email protected], jossa kerrot lyhyesti itsestäsi ja koiran mahdollisesta työstä. Kaikki hakemuksen 15.12.2019 mennessä lähettäneet kutsutaan valintatilaisuuteen Turkuun, jonka perusteella koirakot valitaan. Koulutukseen otetaan max 8 koirakkoa

Hinta

Kurssi maksaa 1800 euroa ja sen voi maksaa 3. erässä

Hajukoiraohjaaja

Koulutus perustuu operanttiin ehdollistamiseen ja positiiviseen vahvistamiseen.

Koulutus sisältää yhdeksän kaksipäiväistä lähijaksoa sekä etäopetusta lähipäivien välillä. Etäpäivinä kurssilaiset harjoittelevat itsenäisesti, videoivat treenejä ja saavat kouluttajilta apua harjoituksiinsa videoidensa avulla.

Kurssilla keskitytään vain koiran hajutyöskentelykoulutukseen. Muu ammatillinen osaaminen työtehtäväänsä koiranohjaajan tulee hankkia muualta.

Alkavat hajukoiraohjaajakurssit

Seuraava kurssi alkaa Turussa 27.2.2020. Kysy lisää

Katso kaikki kurssit kaupassa

Close search
Ostoskori
Back To Top