skip to Main Content
Elisa 040 7405 889 | Katja 040 833 3745 [email protected]

Sienikoirakurssit

Hajuaistin käyttö on koiralle luontaista toimintaa: hajuaisti on koiralle kuin näköaisti ihmiselle. Sienestyksestä hyötyvät sekä omistaja että koira!

Hajuaisti on koiralle kuin näköaisti ihmiselle. Sienten etsiminen on koiralle hyvää aktivointia, jossa se saa toteuttaa luontaisia käyttäytymistarpeitaan: haistelua ja etsimistä. Samalla koiran taidoista on myös konkreettista hyötyä omistajalle. Luonnossa liikkumisesta nauttivat varmasti kumpikin.

Tarkan hajuaistinsa ansiosta koira on mainio apulainen sienestyksessä. Koiran hajumuisti on erinomainen, ja sille pystyy hyvin opettamaan useamman omistajalle mieluisan ruokasienen etsimisen. Metsässä sienien etsiminen on hauskaa yhteistä puuhaa ja samalla sekä koira että ohjaaja saavat liikuntaa. Sienikoiran koulutuksessa usein suurimman haasteen aiheuttaa koiran lopullinen työskentely-ympäristö – metsä, joka on täynnä koiraa luonnostaan kiinnostavia hajuja.

Sienikoiran kouluttaminen aloitetaan valitsemalla yksi sieni, jonka haju koiralle opetetaan ensimmäiseksi. Sienikurssilla koira opetetaan etsimään ja ilmaisemaan ohjaajan valitsema sieni, esim. kantarelli, herkkutatti tai vaikkapa tryffeli. Kun koira on oppinut yhden sienilajin etsimiseen, on uusien sienten opettaminen paljon helpompaa ja nopeampaa. Sienten etsimisen lisäksi koiran voisi opettaa myös etsimään tien kotiin tai metsään reunaan jääneen auton luo!

Sienikoirakurssin lisätiedot

Kurssi sopii kaikille koirakoille eikä sille ole erityisiä pääsyvaatimuksia. Harjoitukset suoritetaan koirakko kerrallaan ja ne suunnitellaan jokaisen koirakoin omalle osaamistasolle sopivaksi.

Kurssilla harjoitellaan sekä sisällä että ulkona metsässä.

Kurssin sisältö:

  • ilmaisu
  • hajun liittäminen
  • etsiminen
  • yleistäminen

Opi lisää hajutyöskentelystä

Kuono edellä tuloksiin!

Hajutyöskentelyyn erikoistuneena koirakouluna tavoitteenamme on saada koiran hajuaisti hyötykäyttöön.
Koulutamme luotettavasti työskenteleviä hajukoiria sekä työ- että harrastuskäyttöön.

Ostoskori
Back To Top