skip to Main Content
Elisa 040 7405 889 | Katja 040 833 3745 [email protected]

Nosework

Nosework on koiraharrastuslaji, jossa koira etsii hajuja erilaisissa ympäristöissä. Se sopii harrastukseksi kaikille koirille, sillä etsiminen tarjoaa koiralle mielekästä tekemistä ja rauhoittaa sitä.

Nosework on vuonna 2008 Yhdysvalloissa kehitetty koiraharrastuslaji. Koira opetetaan etsimään ja ilmaisemaan eukalyptuksen, laakerinlehden ja laventelin hajun erilaisissa ympäristöissä kuten rakennuksissa, maastossa ja ajoneuvoissa.

Nosework sopii harrastukseksi kaikille koirille ja ohjaajille eikä se vaadi mitään erityistaitoja. Etsiminen on koiralle mielekästä tekemistä ja hyvää aktivointia. Noseworkia on helppo harrastaa vaikka omassa kodissa! Laji sopii myös aroille koirille, koska harjoitukset ja suoritukset tehdään yksi koirakko kerrallaan.

Ilmaisukurssi on hajuerottelun jatkokurssi koirille, jotka jo osaavat hajuerottelun perusteet. Hajutunnistusta harjoitelleen koiran tulee tuntea kohdehaju ja osata etsiä sitä.

Treenit on tarkoitettu itsenäisen harjoittelun tueksi. Kouluttajan suunnittelemista treeneistä saat vinkkejä omaan harjoitteluusi.

Kursseja pidetään Raisiossa ja Loimaalla, tilauksesta myös muualla Suomessa.

Nosework-peruskurssi

Nosework-peruskurssilla koira oppii erottelemaan ja etsimään 1-koeluokan hajun, eukalyptuksen. Kurssilla harjoitellaan etsintää sisätiloissa.

 • Kurssi sopii kaikille koirille eikä sille ole pohjataitovaatimuksia.
 • Kurssi on sisäkurssi ja sillä harjoitellaan yksi koira kerrallaan muiden odottaessa autossa tai häkissä.
 • Koira oppii etsimään ja erottelemaan eucalyptuksen hajun sisällä.

Nosework-etsintäkurssi

Nosework etsintäkurssilla harjoitellaan etsintätekniikkaa erilaisilla etsintäalueilla. Koiran tulee osata erotella 1-koeluokan haju, eukalyptus sekä hallita etsinnän alkeet.

 • Koiran tulee osata erotella 1-luokan haju, eukalyptus ja hallita etsinnän alkeet (Nosework 1).
 • Kurssilla harjoitellaan sisällä yksi koira kerrallaan muiden odottaessa autossa tai häkissä.
 • Koirakko oppii etsimään hajua sisätiloissa, laatikoilla, ulkoalueilla ja ajoneuvoista.

Ilmaisukurssi

Kurssilla harjoitellaan kohdehajun ilmaisua koiran tasolle sopivasti: opetellaan ilmaisukäytös alusta alkaen tai treenataan varmuutta ja kestoa ilmaisuun.

 • Koulutus sopii koirille, jotka osaavat erotella kohdehajun (Nose work 1 / Tunnistusetsintä 1 / Hajuerottelukurssi / Sienikoirakurssi)
 • Harjoitukset sopivat niille, jotka haluavat opettaa koiralleen ilmaisukäytöksen tai vahvistaa sitä.
 • Harjoitukset pidetään Vainuvoiman lämpimässä koulutustilassa Raisiossa.

Etsintätreenit

Treenipaikat vaihtelevat osallistujien tarpeen ja osallistumisen mukaan, ja harjoitukset räätälöidään koirakkokohtaisesti osaamistasolle sopivaksi. Jokaiselle koiralle tehdään 2–3 etsintätehtävää. Treeniryhmien treenit ovat joka toinen viikko. Lisäksi on mahdollista osallistua irtotreeneihin.

 • Harjoitukset sopivat kaikille koirille, jotka tunnistavat eukalyptuksen hajun ja osaavat etsinnän alkeet (Nose work 1)
 • Harjoitukset sopivat niille, jotka haluavat välillä ulkopuolista apua itsenäisten treenien suunnitteluun.
 • Harjoituksia pidetään Turun ja Loimaan seudulla sekä sisällä että ulkona.

Purkkitreenit

Purkkitreenit ovat hajuerottelun jatkokurssi koirille, jotka jo osaavat hajuerottelun perusteet purkkiradalla. Kurssilla tehdään purkkirataharjoittelua monipuolisesti kunkin koiran tasolle sopivasti: käytetään erilaisia häiriöhajuja, istutetaan kohdehaju erilaisiin pohjamateriaaleihin ja harjoitellaan tyhjän radan ilmaisua. Tunnistusetsintäkoirat harjoittelevat myös eri ikäisillä lähtö-, kohde- ja häiriöhajuilla.

 • Koulutus sopii koirille, jotka osaavat erotella kohdehajun purkkiradalla (Nose work 1 / Tunnistusetsintä 1 / Hajuerottelukurssi / Sienikoirakurssi)
 • Harjoitukset sopivat niille, jotka haluavat varmuutta purkkiradalla työskentelyyn tai uusia ideoita purkkirataharjoitteluun.
 • Harjoitukset pidetään Vainuvoiman lämpimässä koulutustilassa Raisiossa.

Opi lisää hajutyöskentelystä

Kuono edellä tuloksiin!

Hajutyöskentelyyn erikoistuneena koirakouluna tavoitteenamme on saada koiran hajuaisti hyötykäyttöön. Koulutamme luotettavasti työskenteleviä hajukoiria sekä työ- että harrastuskäyttöön.

Ostoskori
Back To Top