skip to Main Content
050 4422 933 info@vainuvoima.fi

Hyötykoirat ja diabeteskoirat

Koulutamme koiria myös hyötykoiratehtäviin. Hyötykoira on koira, jonka tehtävänä on auttaa terveydentilansa vuoksi apua tarvitsevaa omistajaansa arkipäivän askareissa. Koirat opetetaan yksilöllisesti käyttäjänsä tarpeiden sanelemiin tehtäviin.

Hyötykoiraksi koulutetaan asiakkaan oma koira.

Hyötykoira voi toimia:

  • diabeteskoirana, joka ilmaisee diabeetikon verensokerin vaihtelut. jotta henkilö ehtii syödä tai lääkitä itseään ennen kuin tilanne muuttuu vaaralliseksi. Diabeteskoira tuo turvaa ja helpotusta diabeetikon arkeen esim. mahdollistamalla rauhallisemmat yöunet tai antaen turvaa yksinoloon.
  • kuulokoirana tai ääniapulaisena, jolloin koira ilmaisee kuulovammaiselle esim. palohälyttimen, puhelimen tai ovikellon äänen ja herättää kellon soidessa. Kuulokoira on monipuolinen apulainen, joka toimii sekä sisällä että ulkona. Kuulokoirasta on hyötyä huonokuuloiselle tai kuurolle ihmiselle. Kuulokoira parantaa omistajansa elämän laatua ja lisää tunnetta oman elämän hallinnasta.

Voit myös kertoa, mihin muuhun kaipaisit apua! Koulutamme koiran juuri sinun tarpeisiisi.

Vainuvoima kouluttaa diabetes- ja kuulokoiria yhteistyössä Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:n kanssa. Voit anoa yhdistykseltä tukea koulutukseen tai kouluttautua omakustanteisesti.

Diabeteskoira

Diabeteskoira toimii diabeetikon omahoidon tukena ilmaisemalla madaltuneen tai liian korkean verensokerin, jotta henkilö ehtii syödä tai lääkitä itseään ajoissa.

Diabeteskoira parantaa omistajansa elämänlaatua ja lisää tunnetta oman elämänhallinnasta.

Se tuo helpotusta ja turvaa arkeen esim. mahdollistamalla rauhallisemmat yöunet tai tuomalla turvaa yksinoloon.

  • Voit kouluttautua omakustanteisesti tai hakea rahallista tukea koiran koulutukseen www.koiratukena.fi.
  • Koulutusta järjestetään yksityiskoulutuksena sekä ryhmissä.

Erikoisetsintäkoirat työkäyttöön

Voisiko koira helpottaa sinun työtäsi tai parantaa yrityksesi tulosta?

Vainuvoima kouluttaa tehokkaita erikoisetsintäkoiria työkäyttöön. Koiran hajuaistin hyödyntämisen mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Koira pystyy havaitsemaan hyvin heikkojakin hajuja ja erottamaan ne toisistaan tarkasti ja luotettavasti. Lisäksi koira voidaan kouluttaa reagoimaan vain tiettyyn määrään hajua. Kysy lisää!

Close search
Back To Top