skip to Main Content
Elisa 040 7405 889 | Katja 040 833 3745 [email protected]

Hajuerottelu

Hajuerottelu
Hajuerottelu

Hajuaistin käyttö on koiralle luontaista toimintaa: hajuaisti on koiralle kuin näköaisti ihmiselle. On tärkeää antaa koiralle tehtäviä, jotka kuuluvat sen omaan maailmaan. Lajityypillisen käyttäytymisen toteuttaminen rauhoittaa koiraa. Samalla koiran hajuaisti harjaantuu ja ongelmanratkaisukyky kehittyy.

Hajuerottelukurssin tavoitteena on kouluttaa koiranohjaajalle perustiedot hajuerottelusta koulutusmenetelmänä.

Hajuerottelu voi olla koiran aktivointia ja hauska harrastus. Sitä voidaan myös hyödyntää monissa erilaisissa etsintätehtävissä, kuten sienestyksessä ja jäljestyksessä.

Kurssilla jokainen koiranohjaaja valitsee ja hankkii itse omat harjoitushajut. Etsittävä haju voi olla mikä vain ohjaajan valitsema haju, esim. kaneli tai muu mauste, kahvi, tee tai vaikkapa raha.

Purkkitreenit ovat hajuerottelun jatkokurssi koirille, jotka jo osaavat hajuerottelun perusteet purkkiradalla.

Ilmaisukurssi on hajuerottelun jatkokurssi koirille, jotka jo osaavat hajuerottelun perusteet. Hajutunnistusta harjoitelleen koiran tulee tuntea kohdehaju ja osata etsiä sitä. Tunnistusetsintää harjoitelleen koiran tulee osata ottaa lähtöhaju ja etsiä se.

Hajuerottelukurssi

  • Sopii kaikille koirille
  • Kurssi pidetään sisätiloissa
  • Kurssilla harjoitellaan yksi koira kerrallaan muiden odottaessa autoissa tai häkeissä
  • Koira oppii erottelemaan ja ilmaisemaan ohjaajan valitseman hajun

Purkkitreenit

Kurssilla tehdään purkkirataharjoittelua monipuolisesti kunkin koiran tasolle sopivasti: käytetään erilaisia häiriöhajuja, istutetaan kohdehaju erilaisiin pohjamateriaaleihin ja harjoitellaan tyhjän radan ilmaisua. Tunnistusetsintäkoirat harjoittelevat myös eri ikäisillä lähtö-, kohde- ja häiriöhajuilla.

  • Koulutus sopii koirille, jotka osaavat erotella kohdehajun purkkiradalla (Nose work 1 / Tunnistusetsintä 1 / Hajuerottelukurssi / Sienikoirakurssi)
  • Harjoitukset sopivat niille, jotka haluavat varmuutta purkkiradalla työskentelyyn tai uusia ideoita purkkirataharjoitteluun.
  • Harjoitukset pidetään Vainuvoiman lämpimässä koulutustilassa Raisiossa.

Ilmaisu

Kurssilla harjoitellaan kohdehajun ilmaisua koiran tasolle sopivasti: opetellaan ilmaisukäytös alusta alkaen tai treenataan varmuutta ja kestoa ilmaisuun. Tunnistusetsintäkoirat harjoittelevat esineilmaisua.

  • Koulutus sopii koirille, jotka osaavat erotella kohdehajun (Nose work 1 / Tunnistusetsintä 1 / Hajuerottelukurssi / Sienikoirakurssi)
  • Harjoitukset sopivat niille, jotka haluavat opettaa koiralleen ilmaisukäytöksen tai vahvistaa sitä.
  • Harjoitukset pidetään Vainuvoiman lämpimässä koulutustilassa Raisiossa.

 

Verkkokurssi

Tyytyväinen nenätyöläinen – hajuerottelun perusteet

Tyytyväinen nenätyöläinen – hajuerottelun perusteet -kurssilla opetellaan perusasiat hajuerottelusta koulutusmenetelmänä. Kurssille on helppo osallistua: mitään ennakkotaitoja ei tarvita, saat harjoitukset kätevästi sähköpostiisi kerran viikossa ja voit harjoitella kotona tai muussa rauhallisessa ympäristössä.

Opi lisää hajutyöskentelystä

Ostoskori
Back To Top