skip to Main Content

Tunnistusetsintä (ID) peruskurssi ke 7.10. alk. Loimaa

185,00  Sis. alv 24 %

Tunnistusetsintäkoulutuksen ensisijainen tavoite on opettaa koira erottelemaan, tunnistamaan ja seuraamaan sille annettavan kohteen tuoreinta jälkeä. Koira johdattaa ohjaajansa jäljen tehneen ihmisen tai eläimen luokse.  Ihmistä jäljestävä koira opetetaan ilmaisemaan jäljentekijältä jäljelle pudonneet esineet.

Tunnistusetsintä sopii kaikille koirille aktivoivaksi harrastuksesi, sillä jäljestäminen on koiralle luontaisesti mielekästä ja rauhoittavaa työskentelyä. Laji sopii myös lisäkoulutukseksi pelastuskoirana toimiville koirille ja pohjakoulutukseksi niille, jotka ovat kiinnostuneita kadonneiden eläinten etsinnästä. Tunnistusetsintä tarjoaa sekä koiralle että ohjaajalle jatkuvasti uusia haasteita, jotka kehittävät koiran ongelmanratkaisukykyä ja ohjaajan koulutustaitoja.

Kurssipäivät keskiviikkoisin 7.10., 21.10., 4.11., 18.11., 2.12., 16.12. klo 18-19.30. Kurssin hintaan kuuluu myös torstaina 23.9. järjestettävä hajutyöluento.

Ryhmässä on 3-4 koirakkoa

 

Varasto loppu

Kuvaus

Kouluttajana Anna Loimaranta

Tunnistusetsinnän peruskurssilla koira opetetaan hajuerottelutekniikkaa käyttäen tunnistamaan saamansa lähtöhajun perusteella oikea kohdehaju purkkiradalta muiden hajujen joukosta. Harjoitukset tehdään ohjaajan valinnan mukaisesti eri ihmisten ominaishajuilla tai eri eläinten hajuilla. Ihmishajuilla harjoittelevat koirat opetetaan etsimään ja ilmaisemaan myös esineitä, joita kantaneen henkilön lähtöhaju sille on annettu.

  • Kurssikertoja yhteensä 7, luento + 6 x 90 min käytännön harjoitukset
  • Kurssille otetaan max 4 koirakkoa
  • Kurssi sopii kaikille koirille aktivoivaksi harrastukseksi
  • Kurssi tukee myös pelastuskoirien osaamista ja sopii pohjakoulutukseksi myös niille, jotka ovat kiinnostuneita kadonneiden eläinten etsinnästä
  • Kurssi on pidetään sisällä Vainuvoiman lämpimässä koulutustilassa Loimaalla
  • Kurssilla harjoitellaan yksi koira kerrallaan toisten koirien odottaessa autossa tai häkissä.
  • Kurssilla ei ole pohjataitovaatimuksia.
  • Koira oppii erottelemaan purkkiradalta sille osoitetun henkilön tai eläimen ominaishajun.
  • Koira oppii etsimään sille osoitetun henkilön hajuisia esineitä.

Lisätietoja

Close search
Ostoskori
Back To Top